Alla inlägg under september 2010

Av Margareta Martimo Johansson - 9 september 2010 15:35

Japp nu sitter kaklet på plats. Jag är så otroligt nöjd, det kunde inte ha blivit bättre.


     

Av Margareta Martimo Johansson - 7 september 2010 20:25

Ja man kan ju nästan tro att vi tror det. Två skotrar står redo för avfärd på våran gård. Jag kan trösta er med att vi inte blivit helt galna. Den svart/röda Skidoon är Simon och den ska in till stan för att kollas på på Motorbolaget och den svart/gula tillhör en kille från Piteå, han lekte lite för hårt med den i vintras så Simon har fått fixa till den.


     

Av Margareta Martimo Johansson - 7 september 2010 11:15

                              

Den lite udda formade mörkgröna frukten avokado är en riktig superfrukt även om många säkert tror att den är en grönsak. Förr kallades den för Avokadopäron eller Krokodilpäron. Den är fullproppad med viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och nyttiga fettsyror.

En omogen avokado ska få mogna i rumstemperatur, ställer man in en omogen avokado i kylen kommer den att få en tråkig gråbrun missfärgning eftersom fettsyrorna är känsliga för kyla. En mogen avokado kan man förvara i kylen. För att kontrollera om avokadon är mogen eller inte så kan man försiktigt trycka med ett finger på skaftfästet och känna om den ger efter, gör den det är den mogen. Vill man påskynda mogningen så kan man förvara avokadon med ett äpple i en papperspåse, äpplet kommer att avge etylengas som påskyndar mognaden. Något som gör att avokadon skiljer sig från många andra frukter är att den inte mognar innan man plockar den. Avokadon missfärgas snabbt efter att man skärt upp den, detta beror på oxidering som ske när fruktköttet utsätts för syre. För att förhindra det kan man tillsätta några droppar citron på bitarna eller i guacamolen, men kan även låta kärnan ligga kvar i röran så håller den färgen bättre.


Vad kan man tillaga med avokado, här är några exempel:

-sallader i alla former

-salsa som passar till fågel, fisk och kött

-guacamole

-avokadosoppa

-avokadosmoothie

-avokadoglass, se recept på http://www.recept.nu/1.25424/okand/efterratter_godis/agg_mejeri/avocadoglass_med_citronpaj_och_barsalsa

Av Margareta Martimo Johansson - 6 september 2010 20:19

Japp då var det måndag igen, faktiskt har det varit en riktigt bra måndag. Dagen har bestått av föreläsningar, massa skratt med mina tokiga klasskompisar, matinhandling, matlagning, Andy och nu ska jag avsluta dagen med att springa en runda runt byn.

Det slog mig när jag kom hem idag och kunde sätta mig ute och läsa att just i denna stund var allt perfekt. Jag läser med ett gäng underbara människor om ett område som är så otroligt intressant, jag får komma hem till ett hus som trots sina skavanker får mig att le, jag har underbara Simon som stöttar mig i vått och torrt. Ja det är helt enkelt perfekt!

  



Av Margareta Martimo Johansson - 6 september 2010 09:06

Alla har ju inte möjlighet att följa med mig och Andy ut i skogen men så har kan det se ut en härlig kväll. Förhoppningsvis fortsätter det att vara så här lugnt och stilla även nu när älgjakten drar igång.


Andy älskar livet i skogen, en ridtur är ju som ett enda stort smörgåsbord för henne.




Det finns hur mycket klättermöjligheter som helst. Denna dag skulle vi upp till toppen längs skogskanten.


Kan dom med cross ta sig fram så kan vi med häst.

   


Mer ridvägar.


Det bästa med att matte kommer är nog ändå den goda maten hon har med sig.

              

Av Margareta Martimo Johansson - 6 september 2010 08:56

Att helger brukar gå fort det vet man redan men denna helg satte nog personligt rekord. Jag tog en hel pluggfri helg, mycket skönt även om jag börjar känna mig lite stressad nu.

Vi hann i allafall med massa höststädning och fixning på huset.


Jag gick lös och klippte ner alla blommor, buskar och annat som började se risigt ut.


Potatisblasten tog frosten så de klipptes också ner.

   


De sista trappstegen färdigställdes och gräsmattan klipptes.

     


Vi hade ju bestämt oss för att riva altanen men nu vart det en sista minuten ändring, den får stå kvar i vinter då kan vi bara köra upp skotrarna på den så de får snöskydd. Simon lär ju vara nöjd, han kommer ju att ha så fin utsikt från sovrumsfönstret, plus att om han inte vill stiga upp så kan jag bara gå ut och dra igång någon av de tre skotrarna som finns i på altan DÅ lär han stiga upp på en gång. :)


      



Av Margareta Martimo Johansson - 4 september 2010 15:43

Idag kl 12:00 så drog Pridetåget genom Umeås gator men vi fick mestadels hålla oss på konstiga bakgator men det var bra stämning och mycket folk.

Mer kärlek åt folket oavsett vilket kön du tänder på!



Det hade krypit in två kändisar i tåget, ser ni vilka?? Rätt svar finns nedanför bilden

Maud Olofsson (mörkrosa kappa som tittar ner) och Simon från Anna Anka söker assistent (blond kille med solglasögon med Prideflagga i handen).     


   



Som sagt det var massa folk som deltog.


Lite smått och gott från Dragshowen, Fallen angel.

            


Anco och Micke var mycket glada.

     

Av Margareta Martimo Johansson - 3 september 2010 15:08

Första skolveckan är avklarad. Kroppen är trött och huvudet är segt men fullproppat med massa ny info. Det är så fantastiskt roligt att äntligen vara tillbaka i skolan, få träffa alla klasskompisar igen och få en ny utmaning. Sommarlov och lediga dagar får flera tummar upp av mig men efter ett tag så måste man få hugga tänderna i något och få utvecklas som människa.

Nu läser vi Immunologi, 3hp så nästa fredag skriver vi våran första tenta så här gäller det att inte ligga på latsidan. Annica och jag har kört stenhårt denna vecka men idag är det trots allt fredag så då gav vi oss tidigare.

Immunologi är läran om immunförsvaret. Man blir ganska imponerad över hur smart kroppen egentligen är. Så var snäll mot kroppen din utan den har man inget att hänga i julgranen.


Ja det här är vad jag pysslar med på dagarna/kvällarna men ikväll så byter jag ut allt det här till.....


..det här :)

   

Först ska jag bara dra på mig löparskorna och springa en runda för att sedan byta om och låta Andy springa en runda SEN ska jag ha en mysig spakväll med ansiktsmask, ångbastu och en go öl.


Ha en underbar fredagskväll, det ska jag ha.  

Ovido - Quiz & Flashcards