Alla inlägg den 15 september 2010

Av Margareta Martimo Johansson - 15 september 2010 18:56

  Skinkstek med potatissallad

Se recept på skinkstek tidigare denna månad i bloggen.


Potatissallad

Koka potatis, låt den svalna så den är ljummen. Skär paprika i bitar, tillsätt gröna ärtor och lök. Man kan gärna ha i tomat, morot, majs, päron eller äpple. Rör ner creme fraiche, salta och peppra.

Av Margareta Martimo Johansson - 15 september 2010 13:00

När man säger att man ska äta blodpudding rynkar många på näsan och man får ett "usch ska du äta det " till svar. Varför har blodpuddingen så dåligt rykte? Hemma hos oss äts blodpuddig hyfsat ofta för att det är gott och så går det så otroligt snabbt att laga men det är även billigt och innehåller massa vkitiga näringsämnen. Variations möjligheterna med blodpudding är nästan oänderliga: stek den och ät den med olika tillbehör ex bacon, korv, lingonsylt, sallad, keso, äpple, avokado, woka den med olika grönsaker, stek den i småbitar som pyttipanna, koka den i mjölk, tillaga den i ugnen eller ät den rå. Ät den på det sättet du gillar den.


Tre saker du kanske inte visste om blodpudding:

1. Den går att frysa i ca 3-4månader.

2. Den går att äta rå/ostekt.

3. Den kan bara köpas hel, säljs alltså inte i skivor.


  Så här åt jag min blodpidding ida; stekt med lingonsylt och en sallad av salladsblad, gurka och rädisor och ett hårtbröd till. Gott gotti gott gott!



Av Margareta Martimo Johansson - 15 september 2010 11:09

Är du ovan att springa så ska du starta försiktigt, det är lätthänt att man går ut för hårt i början för att man blir så taggad utav ex ens vänner. Men ta det lugnt i början så kommer du att minimera skaderirsken. Börja med att promenera och lägg till kortare löpsträckor på ex 1-2min för att sedan promenera igen. Trappa sedan upp i lugntakt. Lederna och senorna behöver tid på sig att bli starka, det kan ta ca 3månader för dem att klara en runda på 5km.Det är lätt hänt att man börjar pressa kroppen när den ännu inte är redo och då kommer ofta skadorna som et brev på posten så ta dig tid att bygga en bra grund så du kan njuta av flera års skadefri löpning. Ingredienserna till ett lyckat recept är rätt utrustning (utan bra skor kommer man inte långt), kost, vätska och vila.


                                       

Ovido - Quiz & Flashcards