Alla inlägg den 14 september 2010

Av Margareta Martimo Johansson - 14 september 2010 19:30

Att kaffe har fördelar vet de flesta om. Det gör dig pigg, skyddar till viss del mot Parkinsons, demens och olika former av cancer samt att det kan hjälpa till vid träning.

Spelar det då någon roll vilken typ utav kaffe man dricker? Självklar spelar tillbehören en stor roll. Väljer du en vanlig svart kaffe så får du många fördelar bl.a.  lågt kcal intag och koffeinets effekter men tänk på att inte dricka för många koppar/dag, begränsa gärna dig till tre. Samma gäller om du väljer Espresso. Förutom det traditionella kaffet som många dricker med mjölk eller socker så finns det ett hav av andra kaffevarianter. Caffe Latte, Cafe moccha, Cappuccino och Frappe är bara några exempel. Dessa finns dessutom i massa olika smaker, vanlij, choklad, kanel mm. Väljer man någon av dessa så ska man tänka på att de ofta är väldigt kaloririka, speciellt om man dricker man flera/dag.

Jämför man en kopp svart kaffe som innehåller ca 4kcal så kan en Cappuccino innehålla 45-60kcal och tungviktaren Frappe kan innehålla ca 400kcal.

               


Ett litet tips, använd kaffesumpet efter att du gjort din goda kopp till att försiktigt massera huden med. Slutsats: du har fått dricka en god kopp kaffe samt att du fått en billig hudskrubbkräm. Glöm dock inte att duscha efteråt.

Ovido - Quiz & Flashcards