Alla inlägg under mars 2011

Av Margareta Martimo Johansson - 8 mars 2011 13:15

Vad kan man göra det dagar man inte kan sluta äta?

Först och främst är det vikitgt att komma fram till Varför du äter, är du hungrig eller finns det någon annan orsak? Sätt dig ner och fråga dig den frågan, ta dig tid att komma fram till svaret. Ibland kan man behöva professionell hjälp för att hitta svaren. Tillåt dig själv att söka hjälp, detta kommer att stärka dig.

Är det så att du har tränat hårdare under några dagar eller ätit dåligt så kommer du att bli hungrig och då måste du äta. Fundera även över Vad du äter. Är det så att du äter mat som inte håller dig mätt under en längre tid så måste du äta oftare. Det finns massor med mat som ger dig den energi och näring som du behöver för att orka med dagen. Tänk på vilka alternativ du har innan du äter något. Det är ditt val vad du väljer att stoppa i din mun. Att någon gång äta både en glass och en bakelse är inte fel, skuldbelägg inte dig själv. Vi lever här och nu därför ska man unna sig att både äta gott och leva gott men ingen mår bra av att unna sig för mycket. Inget är bra i för stora mängder, varken mat eller träning.


          

Av Margareta Martimo Johansson - 7 mars 2011 19:13

Lasange

  


500g köttfärs

500g krossade tomater

1 förpackning färska lasangeplattor

1 morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

broccoli

fryst spenat

riven ost

salt, peppar


Gör så här: Gör köttfärssås, tillsätt rivna morötter, spenat och broccoli i den. Häll upp varmt vatten i en bunke och lägg ner lasangeplattorna i den, inte alla på en gång. Varva sedan köttfärssås och lasangeplattor. Toppa med riven ost och dra några drag med pepparkvarnen över osten. Servera med avokado- och morotsstavar.


Av Margareta Martimo Johansson - 7 mars 2011 15:43

Japp då var det inte bara sportlov för de mindre barnen utan även för mig. En veckas "ledighet", ja vi har lite läsning som måste göras men det är så otroligt härligt att få vara hemma och göra det. Inte behöva pendla till stan varje dag, sovmorgon, te och läsning utomhus samt ridning i solen, det kan inte bli mycket bättre än så. Känns som att man verkligen har chans att ladda batterierna denna vecka, det behövs kan jag säga, vi har haft det tufft i skolan den senaste tiden.


Så här har jag tänk att mina förmiddagar ska se ut hela veckan, te, läsning, sol och vindstilla.

  

Av Margareta Martimo Johansson - 7 mars 2011 10:04

Något smarrigt kan man behöva när man knäpper på en film, varför inte testa det här. Persikor, ananas och hjortronfluff. 


  


Du behöver:

En burk persikohalvor

Ananas

Hjortron (gärna frysta)

Mjölk

Råsocker


Gör så här: Lägg två persiko halvor i botten på en skål, mixa ananasen så du får den i mindre bitar, lägg det på halvorna så det rinner ner fint runt kanten. Mixa hjortronen med lite mjölk så du får en glassig konsistens, rör ner lite råsocker om du vill söta upp det. Klicka det på toppen av persiko halvorna. Njut!!

Jätte gott med de olika konsistenserna och att hjortronfluffet är kallt.

Av Margareta Martimo Johansson - 6 mars 2011 19:51

Så här såg v.9 ut för mig:

Måndag- Cykel 20min + styrka överkropp samt simning + vattengympa

Tisdag- Vila

Onsdag- T-bäcksgympa (mitt pass)

Torsdag- Promenad 2km

Fredag- Vila

Lördag- Vila

Söndag- Skoterkörning

Av Margareta Martimo Johansson - 6 mars 2011 19:43

Det var ju kanon väder idag så självklart var man tvungen att rycka igång skotern. Lederna var hårda så det blev en massa lek på åkern istället. Bättre än så här blir det inte.


   


Det måste ju synas att det är en tjej som står baki styret på denna Skidoo ;)

  


   


     

Av Margareta Martimo Johansson - 6 mars 2011 14:24

När man börjar baka är det jätte bra att följa recepten för att få ett gott mat- eller fikabröd men med tiden så kan man tillåta sig att börja utforska lite på egen hand. Vad händer om jag tillsätter det här? Hur smakar brödet med det här i? Hur blir jäsningen i denna formen? Man får vara beredd på att ibland misslyckas man total och får en sten hård klump som man måste slänga eller så får man in en fullträff och brödet blir ljuvligt. Enligt mig så är det just de som är det roliga med bakningen. Det ena brödet blir inte det andra sig likt men det kan ju vara bra att stolpa upp lite av det man gjorde ifall man får in den där fullträffen och vill göra brödet igen. Men alla vill faktiskt inte experimentera och det är helt Ok! Man gör som man själv känner, det roliga och goda är ju att man tar sig tid till att baka. Bröd är ju aldrig så gott som när man eller någon annan bakat det själv.


Så här blev resultatet när jag bakade i helgen.

Havrerutor med äpple, morot och linfrön.

  

Ingredienserna är rågsurdeg, morot, äpple, linfrön, rapsolja, salt, vatten, dinkelmjöl, vetemjöl special och havregryn. Lät degen jäsa i 2timmar, bakade sedan ut den i två stora fyrkantiga bröd och lät dem jäsa i 30min. Gräddade sedan dem i 220grader i 40min i nedre delen av ugnen.

Av Margareta Martimo Johansson - 3 mars 2011 07:48

Japp igår lämnade vi vuxendelens sjukdomslära baki oss (förhoppningsvis så klarar jag tentan, är det klart) Idag kickar "Kommunikation i kliniskt arbete" igång, det ska bli jätte skoj med något nytt som skiljer sig från sjukdomsläran som vi tragglat sååååå länge nu.

Har haft en lugn och skön morgon med lite mys surfande och kaffe men nu är det dax att packa in sig i bilen och rulla mot stan. Ha en bra dag alla!!

  

Ovido - Quiz & Flashcards