Alla inlägg den 7 mars 2011

Av Margareta Martimo Johansson - 7 mars 2011 19:13

Lasange

  


500g köttfärs

500g krossade tomater

1 förpackning färska lasangeplattor

1 morot

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

broccoli

fryst spenat

riven ost

salt, peppar


Gör så här: Gör köttfärssås, tillsätt rivna morötter, spenat och broccoli i den. Häll upp varmt vatten i en bunke och lägg ner lasangeplattorna i den, inte alla på en gång. Varva sedan köttfärssås och lasangeplattor. Toppa med riven ost och dra några drag med pepparkvarnen över osten. Servera med avokado- och morotsstavar.


Av Margareta Martimo Johansson - 7 mars 2011 15:43

Japp då var det inte bara sportlov för de mindre barnen utan även för mig. En veckas "ledighet", ja vi har lite läsning som måste göras men det är så otroligt härligt att få vara hemma och göra det. Inte behöva pendla till stan varje dag, sovmorgon, te och läsning utomhus samt ridning i solen, det kan inte bli mycket bättre än så. Känns som att man verkligen har chans att ladda batterierna denna vecka, det behövs kan jag säga, vi har haft det tufft i skolan den senaste tiden.


Så här har jag tänk att mina förmiddagar ska se ut hela veckan, te, läsning, sol och vindstilla.

  

Av Margareta Martimo Johansson - 7 mars 2011 10:04

Något smarrigt kan man behöva när man knäpper på en film, varför inte testa det här. Persikor, ananas och hjortronfluff. 


  


Du behöver:

En burk persikohalvor

Ananas

Hjortron (gärna frysta)

Mjölk

Råsocker


Gör så här: Lägg två persiko halvor i botten på en skål, mixa ananasen så du får den i mindre bitar, lägg det på halvorna så det rinner ner fint runt kanten. Mixa hjortronen med lite mjölk så du får en glassig konsistens, rör ner lite råsocker om du vill söta upp det. Klicka det på toppen av persiko halvorna. Njut!!

Jätte gott med de olika konsistenserna och att hjortronfluffet är kallt.

Ovido - Quiz & Flashcards