Alla inlägg den 28 mars 2011

Av Margareta Martimo Johansson - 28 mars 2011 07:10

Hur många gånger under en dag säger du till sig själv att du är bra? Förhoppningsvis flera gånger.

  

Dagligen kan man läsa att främst tjejer och kvinnor men även pojkar och män klankar ner på sig mer och mer. Kraven som ställ på oss blir bara högre och högre men är det egentligen inte vi själva som ställer dom högsta kraven. Måste vi hela tiden prestera bättre och bättre, kan vi inte ta oss en funderare, stanna upp en stund och titta oss i spegeln och säga "Jag är bra!"

En lärare åt mig berättare om en fantastisk regel som hon har, säger hon tre positiva saker som rör henne själv får hon lov att säga en mindre positiv sak, sedan är det bara att börja om med tre positiva.


Att börja dagen med att se sig själv i spegel och säga (högt så du hör orden) tre bra saker om dig själv är ett riktigt bra sätt att starta dagen på. Det behöver inte vara nå stora saker utan det bestämmer du själv, det kan vara allt från att frisyren blev bra till att kaffet som jag kokade smakade extra gott. Testa och se hur det känns, tycker du det känns konstigt eller pinsamt så tänk istället "Vad har jag att förlora på detta?"


Här är mina tre "Jag är bra!" tankar måndagen den 28 mars 2011

1. Jag är i graviditetsvecka 31 och orkar fortfarande rida och träna.

2. Jag bakade frukostmuffins igår så imorse fick jag äta en riktigt god frukost.

3. När jag sminkade mig imorse så blev det jätte bra.


Jag är bra men du är också bra!!!



Ovido - Quiz & Flashcards