Alla inlägg den 25 mars 2011

"Morgonstund har guld i mund". Att starta dagen med en god och nyttig frukost kommer att gynna dig under resten av dagen. Här kommer några alternativ för dig som inte veta vad du ska äta på morgonen eller om man behöver lite ny inspiration.


    
Kesella 1% med björnbär, en smörgås och en kopp te.




Många väljer att äta havregrynsgröt på morgonen och det är väldigt bra. Ibland kan man ändå känna sig hungrig efter gröttallriken. Vad kan man göra då? Vill man kan man skära ner lite torkad frukt eller knäcka i ett ägg. Man kan även skära ner en halv banan eller ha i lite bär istället för sylten.





  

Matiga frukostmuffins kan även vara ett enkelt sätta att äta något gott och nyttigt som samtidigt håller dig mätt.


Maggans frukostmuffins

Grundrecept

2 ägg

2,5 dl dinkelmjöl

1,5 dl mjölk

1 msk rapsolja

2 tsk bakpulver


Morot och fruktmuffins: 1 riven morot + 1 dl torkad frukt skuren i mindre bitar

Morot, spenat och fetaostmuffins: 1 riven morot + ½ dl hackad spenat + 1 dl fetaost


Gör så här: Knäck äggen i en skål, häll ner mjölken och rapsoljan, vispa sedan ihop. Tillsätt mjölet och bakpulvret och blanda väl. Välj vilken variant av muffins du vill göra och blanda i de återstående ingredienserna. Grädda mitt i ugnen i 225grader i 10-12min.





Våfflor med sylt och grädde är kanske det första man tänker på när man pratar om våfflor. Få kommer att ha annan åsikt än att den kombinationen är god men kan vi inte tänja lite på gränserna och testa något annat än sylten och grädden i år?

Variations möjligheterna är stora. Man kan bl.a riva ner morötter eller ha spenat i smeten. Grädden kan bytas ut mot lax och creme fraiche med en gnutta löjrom på toppen eller varför inte en köttfärsblandning med tacosmak och majs.

En röra av keso, morot och apelsin kan vara ett gott tillbehör om man väljer att tillsätta morot eller spenat i smeten.


Tänj på gränserna och våga testa något nytt denna våffeldag!

  

Ovido - Quiz & Flashcards