Alla inlägg under mars 2011
Currykyckling med bulgur
Kycklingfile
Kokosmjölk
Broccoli
Morot
Gröna ärtor
Bulgur
Rapsolja
Curry
Salt
Peppar
Gör så här: Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingfileerna i mindre bitar, stek bitarna i lite rapsolja. Tillsätt salt, peppar och curry efter egen smak. Har du frysta grönsaker så går det utmärkt att använda dem annars skär grönsakerna i ungefär lika stora bitar så tillagningen tar samma tid. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp, koka tills grönsakerna är mjuka men al dente. Servera med bulgur.
Så här såg v.11 ut för mig:
Måndag- Löpning 3km (sista löpturen tills Knutten kommit ut)
Tisdag- Vila
Onsdag- Vila
Torsdag- Cykel + styrka överkropp
Fredag- Promenad 4km
Lördag- Promenad 6km
Söndag- Promenad 3km + T-bäcksgympa (mitt core pass)
Ibland är det så otroligt gott med plättar/pannkakor, en klick grädde och lite sylt eller varför inte lite stekt bacon, avokadoröra, rödlök och tomat. Det finns oändligt många variationer.
Det vanliga receptet kan se ut så här:
6dl mjölk
3dl vetemjöl
3 ägg
½ tsk salt
smör till stekningen
Alla kan inte äta dessa, som tur är kan man göra plättar/pannkakor på många olika sätt.
Glutenfria
Det finns många glutenfria mjölmixer, använd de du tycker fungerar bäst.
5dl mjölk
2dl mjölmix
2 ägg
2msk smält smör
½tsk salt
samt smör till stekningen
Vill man inte använda de glutenfia mjölmixerna kan man bl.a använda sig av bovetemjöl. Plättarna/pannkakorna blir något gråare i färgen men får en god nötig smak. Man kan med fördel riva ner lite morötter för att få en finare färg. Låt smeten stå och dra i minst 30min innan du gräddar plättarna/pannkkorna.
6dl bovetemjöl
3dl mjölk
3dl vatten
3 ägg
½dl rivna morötter
½tsk salt
smör till stekningen
Äggfria
Har man inte i ägg så kan man gärna riva lite morötter för att få den fina färgen på plättarna/pannkakorna.
6dl mjölk
4dl vetemjöl
½dl rivna morötter
2msk smält smör
½tsk salt
Mjölkfria
Havredryck ger något tunnare plättar/pannkakor medan ris- och sojadryck gör dem luftiga men med neutral smak. Kokosmjölk ger en sötare smak.
6dl vätska
3 ägg
2½dl vetemjöl
2msk smält mjölkfritt margarin
½tsk salt
mjölkfritt margarin till stekningen
Ibland är tiden knapp men magen kurrar, vad gör man då? Ta en titt i kylskåpet eller skafferiet och se vad du har hemma. Blev det över pasta från gårdagens middag så kan du blanda det med lite keso, riven morot och klippa ner lite gräslök eller skriva salladslök. Om du har ett ägg, lite grönsaker och en bönmix förpackning så kan du göra en äggröra med grönsaker med bönor till. Svårare än så behöver det inte vara, på mindre än 2 min har du fixat en lunch som håller dig mätt tills nästa måltid. Samt att du slipper slänga resterna.
Är det bara skidor som gäller så fort marken täckts med snö? Hur gör man då om man inte gillar att åka skidor? Ställer man in all träning eller skaffar man sig ett gymkort?
Vintern behöver inte vara så grym och tråkig som många tycker. Om man tar sig en funderare vad man själv anser vara träning så kan man komma på en massa bra och intressanta förslag. Snön måste röjas bort från gården eller bilen, ett perfekt tillfälle att utnyttja för lite styrketräning. Samla ihop ett kompisgäng, ta med en boll och hitta en öppen ytan med lite djupare snö på och spela snörugby eller varför inte åka lite pulka i backen som man gjorde när man var mindre, åk ner och spurta upp så har du fått in konditionsträningen för dgen. Det är svettigt och tungt men så roligt. Vill man ta det lite lugnare så är promenader fantastiska, vill man utmana sig själv lite extra så kan man gå där det är oplogat så man får mer motstånd. Är man rädd för att halka så kan man använda broddar, stavar eller spark. Nu när solen börjar titta fram så passa på att vara ute och ladda upp batterierna efter många månader med mörker. Det är
även nu de flesta börjar ta upp träningen igen, kanske just för att solljuset gör att du känner dig piggare och gladare. Det är lättare att motivera sig för promenader, snöskottning eller sparkturer när solen tittar fram.
Havrebrytbröd med gräslök
2 dl havregryn
2 dl mjölk
1½ dl vetemjöl
1½ dl dinkelmjöl
1 msk rapsolja
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl gräslök
mjölk och havregryn eller sesamfrön till toppningen
Gör så här: Blanda havregryn, rapsolja och mjölk i en skål, låt svälla i 5min. Blanda mjöl, bakpulver, salt och gräslök, rör ner det med havregrynsblandningen. Arbeta degen slät under några minuter. Dela degen i 12 bitar, rulla dem till bollar. Vill man kan man grädda dem som bullar eller sätta ihop dem i en krans. Pensla brödet med mjölk och strö på havregryn eller sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 18-20minuter. Låt kallna under bakduk.
Kycklingpizza
Pizzabotten gjord på surdeg, se recept tidigare i bloggen
Kyckling
Salladslök
Majs
Tacosås, medium
Mozzarella
Oregano
Något gott på kvällen eller varför inte som dessert efter middagen. Enkelt, snabbt och gott. Dessutom är den fullspäckad med vitaminer och mineraler men innehåller få kcal.
Ananas, päron och krossade choklad/havrekakor.
1portion=130kcal
70 g ananas
60g päron
15g krossade choklad/havrekakor
Gör så här: Mixa ananasen för att få olika konsistenser på frukterna, skär päronet i bitar och toppa med krossade choklad/havrekakor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|