Alla inlägg den 22 januari 2011

Av Margareta Martimo Johansson - 22 januari 2011 20:13

Det finns nog inget enklare och snabbare än linssoppa. Under tiden du lagar soppan hinner du inte ens ringa efter en pizza och få den hemlevererad så fort går det.


Linssoppa

 


Röda linser

Krossade tomater

Grönsaksbuljong

Red curry paste

Frys hackad spenat

Majs

Gröna ärtor

Vatten


  


Gör så här:  Häll några 4dl vatten i en kastrull, lägg i grönsaksbuljongen och klicka i red curry pasten, rör tills det löst sig. Tillsätt krossade tomater, spenat, gröna ärtor och majs, låt koka upp. Färdig kokta röda linser är kanon bra att ha i skåpet, öppna förpackningen och häll det i en sil. Spola under kallt vatten och häll i dem i soppan. Låt koka upp så linserna blir varma. Servera med ett glas mjölk och en god smörgås med pålägg.


Enklare och snabbare än så här blir det inte!!

Av Margareta Martimo Johansson - 22 januari 2011 19:08

En god kopp kaffe och en smarrig kolakaka till, så lite kan göra en så glad.

  


Kolakakor ca 30st

100g smör eller margarin

1dl socker

2½dl vetemjöl

1msk vaniljsocker

1msk ljus sirap

1 tsk bakpulver


Gör så här: Blanda rumstempererat smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det sedan i smör/socker röran samt sirapen. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre delar och rulla ut dem till långa längder (lika långa som plåten). Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under, platta till dem lite. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10-12min. Skär i mindre bitar, ca 2cm medan de fortfarande är varma. 

Ovido - Quiz & Flashcards