Alla inlägg under april 2011

Av Margareta Martimo Johansson - 1 april 2011 22:15

En bild säger mer än 1000 ord. Trevlig helg alla!!

 

Av Margareta Martimo Johansson - 1 april 2011 13:32

Spenat- och vitlöksbröd

 

4 dl havregryn
4 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl hackad spenat
2-3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Sesamfrön till topping


Gör så här: Blanda havregryn, spenat, rapsolja och vatten i en skål, låt svälla i 5min. Pressa eller hacka vitlöken fint och rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och rör sedan ner det med havregrynsblandningen. Arbeta degen slät under några minuter. Dela degen i 12 bitar, rulla dem till bollar. Vill man kan man grädda dem som bullar eller sätta ihop dem i en fyrkant och bryt sedan lös en bulle vid matbordet. Toppa med lite sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 30-40minuter. Låt kallna under bakduk. Jätte gott att servera till linssoppa (hitta receptet i tidigare inlägg i bloggen).

 


Av Margareta Martimo Johansson - 1 april 2011 08:26

Chili con carne

  

500g nötfärs
1 burk vita bönor i tomatsås
1 burk krossade tomater
1-2 gula lökar
1 paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
0,5-1msk chilipeppar eller en chilifrukt
salt, peppar

 

Gör så här: Skala och hacka löken, bryn det i stekpannan i lite rapsolja. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Rör ner nötfärsen och paprikan, bryn alltsammans några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna utom de vita bönorna. Var försiktig med chilipeppar/chilli om du inte vill att grytan inte ska bli för stark, smaka av och krydda mer efter behov. Koka utan lock ca 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i de vita bönorna och smaka av med salt och peppar. Låt alltsammans bli genomvarmt men koka inte för länge då spricker bönorna.


Det finns flera sätt att äta chili con carne med bröd, ris, tortillachips. Hur äter du din chili con carne?

Ovido - Quiz & Flashcards