Direktlänk till inlägg 21 september 2010
Nu när hösten är här passa på att njuta av massa goda, lättlagade och värmande soppor.
Till middag idag hade vi spenatsoppa.
Recept.
Vatten 1liter
1-2 buljongtärningar
500g fryst hackad spenat
2-3msk mjöl
Salt
Peppar
Ägg, jag hade 2ägg/portion
Koka upp 9dl vatten tillsätt buljongtärning. Tillsätt den frysta spenaten och låt den tina i vattnet. Rör ihop mjöl med 1dl vatten till en slät redning, häll ner det i soppan och koka i ca 5min. Om man vill kan man ha i grädde eller mjölk men då får man inte den fina gröna färgen men det är ett bra sätt att höja energinivån på soppan, man kan även tillsätta lite rapsolja/portion. Salta och peppra efter smak.Koka och skär äggen i bitar, lägg i soppan. Jätte gott med en ostsmörgås till.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | ||||||
|