Direktlänk till inlägg 15 september 2010
När man säger att man ska äta blodpudding rynkar många på näsan och man får ett "usch ska du äta det " till svar. Varför har blodpuddingen så dåligt rykte? Hemma hos oss äts blodpuddig hyfsat ofta för att det är gott och så går det så otroligt snabbt att laga men det är även billigt och innehåller massa vkitiga näringsämnen. Variations möjligheterna med blodpudding är nästan oänderliga: stek den och ät den med olika tillbehör ex bacon, korv, lingonsylt, sallad, keso, äpple, avokado, woka den med olika grönsaker, stek den i småbitar som pyttipanna, koka den i mjölk, tillaga den i ugnen eller ät den rå. Ät den på det sättet du gillar den.
Tre saker du kanske inte visste om blodpudding:
1. Den går att frysa i ca 3-4månader.
2. Den går att äta rå/ostekt.
3. Den kan bara köpas hel, säljs alltså inte i skivor.
Så här åt jag min blodpidding ida; stekt med lingonsylt och en sallad av salladsblad, gurka och rädisor och ett hårtbröd till. Gott gotti gott gott!
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | ||||||
|