Alla inlägg den 9 februari 2011

Av Margareta Martimo Johansson - 9 februari 2011 22:12

Så här ser goa Knuttemagen ut, vi har kommit till v.24 och den mäter hela 94cm runtom, samma som förra veckan.

  


Av Margareta Martimo Johansson - 9 februari 2011 22:02

Att äta före träning är något som nästan alla har koll på men det är lika vikitgt att fylla på efter. Efter så ska du både få i dig kolhydrater och protein så du fyller lagrena igen och kan bygga muskler.


Detta åt jag igår till lunch efter att jag varit ute och sprungt 5km. Passade på att lägga träningen precis innan lunch så jag skulle slå två flugor i en smäll- lunch och efter träningsmål.

  

Äggröra med frysta grönsaker, bönsalsa, två tomater, en rågbulle med bregott och ett glas lättdryck. Det innehöll ca 800kcal varav 48E% fett, 42E% kolhydrater och 12E% protein.


Ikväll var jag på gympa och efteråt så blev det detta..

  

Surdegs hårtbröd med bregott och keso, ett äpple, vindruvor och ett stort glas mjölk. Det innehöll ca 400kcal, varav 20E% fett, 60E% kolhydrater och 20E% protein.

Av Margareta Martimo Johansson - 9 februari 2011 09:24

När man är gravid så behöver man mer näring men inte så mycket mer energi. Det genomsnittliga dagsbehovet ökar med:
Månad 1-3 en frukt
Månad 4-6 ett ordentligt mellanmål samt en frukt
Månad 7-9 två ordentliga mellanmål samt en frukt


För att undvika att gå upp alltför mycket men samtidigt få i sig tillräckligt med näring är det viktigt att välja bra och näringsrika livsmedel. Ät regelbundet och dra ner på livsmedel som innehåller mycket socker som ger dig tomma kalorier.


Var fysiskt aktiv, minst 30min/dag.


Att man går upp i vikt under graviditeten är ett faktum men man ska inte gå upp för mycket, det mår varken du eller barnet bra av. En lagom viktuppgång minskar risken för graviditetsdiabetes, högt blodtryck samt kan ge en lättare förlossning. Prata med din barnmorska om vad som är en lagom viktuppgång för just dig och kom ihåg att aldrig banta under graviditet.

Ovido - Quiz & Flashcards