Direktlänk till inlägg 16 april 2011
Ryggbiff med kornotto och broccoli
Ryggbiff
vitlök
rapsolja
salt
peppar
Gör så här: Ta fram köttet, skölj och torka det. Salta och peppra alla sidor. Hetta upp stekpannan så den är riktigt varm, häll i 2 msk rapsolja. Stek köttet snabbbt runtom så det får fin färg. Skär vitlöken i mindre bitar och tryck fast dem på ovansidan av köttet. Lägg köttet i en ugnsfastform och tillaga i nedre delan av ugnen i 180grader i ca 40min. När köttet är färdigt, låt det vila i ca 15min innan du skär upp det.
Kornotto
3dl matvete
3dl grädde
1dl vitt vin
½ gul lök
3msk citronsaft
1msk rapsolja
gräslök
salt
peppar
Gör så här: Koka matvete enligt anvisningen på förpackkningen, häll av vattnet.
Skär löken fint och fräs den i rapsolja utan att löken tar färg. Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll sedan i grädden och citronsaften, låt koka upp och tillsätt sedan matvetet. Salta och peppra efter smak. Låt koka ihop tills det blir krämigt. Klipp ner gräslök och servera med ryggbiff och broccolibuketter.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
||||
|