Direktlänk till inlägg 12 april 2011
Surdegsbröd
2,5 liter mjöl
7 dl vatten
2 dl surdeg
1 dl linfrön
½ dl rapsolja
1 tsk salt
Gör så här: Blanda surdeg, olja, salt och ljummet vatten. Arbeta sedan in mjölet så degen blir smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 6timmar, du kan självklart välja att bara jäsa degen i 60min om du inte vill långtids jäsa den. Låter du den jäsa länge så arbeta degen lite lätt efter några timmar och låt den sedan jäsa igen, detta gör man för att få in nytt syre i degen. När degen har jäst färdigt, arbeta den lätt och dela upp degen och lägg dem i mjölade brödformar för att få ett vackert mönster. Jäs under bakduk i 30min. Skaka brödet ur formarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca45min i 220grader. Låt svalna på galler.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
||||
|