Direktlänk till inlägg 6 mars 2011

Baka med känsla

Av Margareta Martimo Johansson - 6 mars 2011 14:24

När man börjar baka är det jätte bra att följa recepten för att få ett gott mat- eller fikabröd men med tiden så kan man tillåta sig att börja utforska lite på egen hand. Vad händer om jag tillsätter det här? Hur smakar brödet med det här i? Hur blir jäsningen i denna formen? Man får vara beredd på att ibland misslyckas man total och får en sten hård klump som man måste slänga eller så får man in en fullträff och brödet blir ljuvligt. Enligt mig så är det just de som är det roliga med bakningen. Det ena brödet blir inte det andra sig likt men det kan ju vara bra att stolpa upp lite av det man gjorde ifall man får in den där fullträffen och vill göra brödet igen. Men alla vill faktiskt inte experimentera och det är helt Ok! Man gör som man själv känner, det roliga och goda är ju att man tar sig tid till att baka. Bröd är ju aldrig så gott som när man eller någon annan bakat det själv.


Så här blev resultatet när jag bakade i helgen.

Havrerutor med äpple, morot och linfrön.

  

Ingredienserna är rågsurdeg, morot, äpple, linfrön, rapsolja, salt, vatten, dinkelmjöl, vetemjöl special och havregryn. Lät degen jäsa i 2timmar, bakade sedan ut den i två stora fyrkantiga bröd och lät dem jäsa i 30min. Gräddade sedan dem i 220grader i 40min i nedre delen av ugnen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margareta Martimo Johansson - 7 december 2011 21:11

Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...

Av Margareta Martimo Johansson - 6 november 2011 14:01


Mysan älskar att läsa sin Lilla My-bok. Rätt eller fel väg, det är mindre noga.   ...

Av Margareta Martimo Johansson - 28 oktober 2011 22:34

Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...

Av Margareta Martimo Johansson - 5 oktober 2011 12:21


Hösten med dess färger och former är jätte intressant tycker My.   ...

Av Margareta Martimo Johansson - 27 september 2011 21:09

Nu är Mysan verkligen en stor tjej, första rikitga maten är testad. Potatis är toppen, eller mamma och pappa tolkade alla skratt och leenden som det i allafall.     ...

Ovido - Quiz & Flashcards