Direktlänk till inlägg 28 februari 2011
Vegetarisk lasange
500g krossade tomater
1 förpackning färska lasangeplattor
1 stor morot
1 burk majs
1 gul lök
2 dl matvete
2 dl blandade frysta grönsaker (jag hade broccoli och gröna ärtor)
5 bitar fryst hackad spenat
2 vitlökskylftor
1msk rapsolja
ost
peppar
Gör så här: Koka matvete enligt förpackningen eller gör som jag och koka lite mer dagen innan och spara. Skala och hacka löken, fräs den i olja. Skala och riv moroten. Tillsätt riven morot, majs, spenat och de andra frysta grönsakerna. Häll i de krossade tomaterna. Tillsätt matvete och låt allt koka ihop. Peppra.
Öppna förpackningen med lasangeplattor, dela dem i passande storlek för din ugnsform eller köp färdigdelade. Häll upp varmt vatten i en bunke och lägg plattorna i blöt någon min så de blir mjuka, lägg ej ner alla åt gången utan två och två så de inte klistrar ihop. Varva sedan plattor och fyllningen. Strö ost på toppen och peppra lite. Grädda mitt i ugnen i 220grader tills osten fått färg.
Servera med ett gott bröd.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | |||||||||
|