Direktlänk till inlägg 24 februari 2011
Nu har jag gjort en annan variant av mitt underbart goda bröd. Jag gjorde det med färsk jäst och sedan lät jag det stå och jäsa i ca 4 timmar innan jag bakade ut det. Valde även att göra två jätte stora bröd, så vill man göra dem mindre så kan man göra 4-5 limpor av denna sats.
25 g färsk jäst
1 liter ljummet vatten
1,2 kg mjöl, jag hade en blandning utav vetemjöl special, grahams och dinkel.
1 dl torkade blåbär, granatäpplekärnor och russin
½ dl rapsolja
2 tsk salt
pumpakärnor och havregryn som dekorering på brödet
Gör så här: Smula jästen och tillsätt vattnet, rör om så allt löser sig. Tillsätt olja, salt och de torkade bären. Arbeta in mjölket lite i taget tills degen blir slät och fin. Låt jäsa under bakduk i 3-4 timmar, strö lite mjöl uppe på degen så den inte fastnar i bakduken. Efter jäsningen så dela degen i två delar (eller fyra-fem delar om du vill ha mindre bröd), arbeta degen väldigt lite, forma bröden snabbt till rätt form och placera dem på plåten. Stö havregryn och pumpakärnor över och grädda i nedre delen av ugnen i 220grader i ca 45min. Låt svalan under bakduk på galler.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | |||||||||
|