Direktlänk till inlägg 16 januari 2011
Ett gott och enkelt bröd
50g jäst
10dl vatten
3dl vetekli
2dl kruskakli
5dl vetemjöl special
7dl havregryn
2msk rapsolja
½dl linfrön
½dl solrosfrön
Gör så här: Värm vattnet så det blir fingervarmt (37grader), lös jästen i lite vatten, tillsätt sedan resten samt oljan, linfrönen och solrosfröna. Tillsätt mjöl, havregryn och kli tills du fått en fast och klibbfri deg, tillsätt ej allt mjöl på en gång utan arbeta in det, ibland kan det behövas mer eller mindre mjöl. Arbeta degen i minst 10min. Låt den jäsa under bakduk i 60min. Arbeta degen i någon minut, fördela sedan den i tre delar om du vill baka ut dem som jag gjorde. För att de inte ska fastna i formen kan man smöja dem med lite rapsolja. Grädda i 250grader i ca 40min, håll ett på bröden så de inte blir brända på toppen, minska värmen till 200grader efter ca 30min.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|