Direktlänk till inlägg 23 december 2010

Något gott efter julmaten

Av Margareta Martimo Johansson - 23 december 2010 14:43

Klart man ska ha något gott efter julmaten, varför inte lite Tväråbäcksglögg och tryfflar.


Tryfflar

Vita tryfflar

200g vit choklad

1 dl grädde

1 citron

Gör så här: Tvätta citronen noga och skala den med potatisskalare, lägg bitarna i grädden och koka upp. Låt stå i 15min, sila sedan bort citronskalen. Hacka chokladen och rör ner det i grädden, häll i en skål och ställ kallt i några timmar. Rulla små bollar och smält ev lite choklad och ringla över för ett fint mönster. Ställ åter kallt. Servera med lite glögg.


Mörkchoklad tryfflar

200g mörkchoklad

1 dl grädde

3msk glögg

Gör så här: Hacka chokladen och rör ner det i grädden, tillsätt glöggen när allt smält samman, häll i en skål och ställ kallt i några timmar. Rulla små bollar. Ställ åter kallt.


Tväråbäcksglögg

1 lite äppeljuice (drickfärdig)

1 apelsin

1 äpple

1 kanelstång

3 stjärnanis

4 kardemunnakärnor

råsocker

Gör så här: Värm äppeljuicen, lägg i kanelstången, stjärnanis, krademunnakärnor och apelsinskal (tvätta apelsinen noga och skala den med en potatisskalare). Låt det precis koka upp. Ta av kastrullen från plattan och låt det dra i 60min. Värm glöggen och tillsätt ev råsocker för att få den lite sötare. Skär ner apelsin-och äppelbitar och servera. En super god och mer nyttig variant av glögg.


 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margareta Martimo Johansson - 7 december 2011 21:11

Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...

Av Margareta Martimo Johansson - 6 november 2011 14:01


Mysan älskar att läsa sin Lilla My-bok. Rätt eller fel väg, det är mindre noga.   ...

Av Margareta Martimo Johansson - 28 oktober 2011 22:34

Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...

Av Margareta Martimo Johansson - 5 oktober 2011 12:21


Hösten med dess färger och former är jätte intressant tycker My.   ...

Av Margareta Martimo Johansson - 27 september 2011 21:09

Nu är Mysan verkligen en stor tjej, första rikitga maten är testad. Potatis är toppen, eller mamma och pappa tolkade alla skratt och leenden som det i allafall.     ...

Ovido - Quiz & Flashcards