Direktlänk till inlägg 22 december 2010

Surdegsbröd Del 2

Av Margareta Martimo Johansson - 22 december 2010 23:49

2a eller 3e dagen är det dax att börja baka det underbara brödet.


7dl vatten

½ dl rapsolja

1msk salt

2,5 liter rågsikt


Gör så här: Blanda surdegen med fingervarmt vatten (37 grader), olja och salt, tillsätt mjölet. Man kan byta ut valfri mängd av rågsikten mot kruskakli, vetekli, grahamsmjöl eller vetemjöl om man vill. Jag valde att ha i kruskakli. Arbeta ihop degen och låt den sedan jäsa under bakduk i 60min.

Knåda degen lätt och forma fyra limpor. Jäs under bakduk i 30min. Grädda sedan limporna i nedre delen av ugnen i 200grader i ca 40min.  Låt dem kallna på galler under bakduk.  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margareta Martimo Johansson - 7 december 2011 21:11

Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...

Av Margareta Martimo Johansson - 6 november 2011 14:01


Mysan älskar att läsa sin Lilla My-bok. Rätt eller fel väg, det är mindre noga.   ...

Av Margareta Martimo Johansson - 28 oktober 2011 22:34

Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...

Av Margareta Martimo Johansson - 5 oktober 2011 12:21


Hösten med dess färger och former är jätte intressant tycker My.   ...

Av Margareta Martimo Johansson - 27 september 2011 21:09

Nu är Mysan verkligen en stor tjej, första rikitga maten är testad. Potatis är toppen, eller mamma och pappa tolkade alla skratt och leenden som det i allafall.     ...

Ovido - Quiz & Flashcards