Direktlänk till inlägg 22 december 2010
2a eller 3e dagen är det dax att börja baka det underbara brödet.
7dl vatten
½ dl rapsolja
1msk salt
2,5 liter rågsikt
Gör så här: Blanda surdegen med fingervarmt vatten (37 grader), olja och salt, tillsätt mjölet. Man kan byta ut valfri mängd av rågsikten mot kruskakli, vetekli, grahamsmjöl eller vetemjöl om man vill. Jag valde att ha i kruskakli. Arbeta ihop degen och låt den sedan jäsa under bakduk i 60min.
Knåda degen lätt och forma fyra limpor. Jäs under bakduk i 30min. Grädda sedan limporna i nedre delen av ugnen i 200grader i ca 40min. Låt dem kallna på galler under bakduk.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 |
30 | 31 | |||||
|