Direktlänk till inlägg 20 december 2010
Så här innan jul tänkte jag dela med mig av några recept som kommer att hamna på mitt julbord.
Jag är ingen fantast av Janssons frestelse så är det någon annan som tycker likadant eller om man vill ha ett vegetariskt allternativ (innehåller dock ägg) så ska man testa detta.
Krämig spenatgratäng
4 portioner
750g fryst bladspenat
300g champiojoner
150g lätt färskost, gärna med örter
2 ägg
1 lök
1dl torrt vitt vin
20g riven parmesan
rapsolja
salt och peppar
Gör så här: Tina spenaten på svag värme med lite vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt spenaten svalna. Smörj in en ugnsfast form med lite rapsolja. Skala och hacka löken samt skär champinjornerna i tunna skivor.
Stek lök tills den mjuknat, tillsätt svampen och stek den en stund tills det börjar knäppa i pannan, då har vattnet avdunstat från svampen. Häll på vinet, salta och peppra ev andra kryddor efter smak och tycke. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 5min.
Blanda ägg, färsk ost, salt och peppar, rör ner det med spenaten. häll spenatblandningen i den smorda formen och lägg svampblandningen över. Riv parmesan över och grädda i ca 200 grader i ca 25min.
Om man vill kan man äta rätten så eller tillsätta skalad och finstrimlad potstis samt lite grädde för att få den sanna Janssons frestelse känslan. Då behöver den var lite längre i ugnen. Känn så potatisen är mjuk.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 |
30 | 31 | |||||
|