Direktlänk till inlägg 12 september 2010
Japp idag har jag bakat och åter bakat.
Först gjorde jag "ett ugnsplåts bröd".
50g jäst
2kg mjöl
100g rapsolja
12dl vatten
1 msk salt
Jag bytte ut några dl vetemjöl special mot vetekli, grahamsmjöl och havregryn och tillsatte pumpakärnor och linfrön men man kan ha i percis det man känner för.
Gör degen och låt den jäsa i ca 60min under duk, innan man knådar om den och plattar ut den till rätt storlek, låt den jäsa igen i ca 30min utan duk.Skär sedan brödet i lagom stora rutor och nagga den.
Ett tips är att ha bakplåtspapper i ugnsplåten så lossar brödet lättare när det är gräddat.
Grädda längsned i ugnen i 200g i 45-60min.
Medan brödet var i ugnen så började jag göra piroger. Fyllningen bestod av köttfärs, rivna morötter, vitkål, grön paprika, rödlök, tomatpure, salt och peppar.
Degen gjorde jag av ett pajbotten recept, lät den stå i kylen i 30 min sedan kavlade jag ut den tunn och skar fyrkantiga bitar. Lade fyllningen i mitten och tryckte fast kanterna med en gaffel.
Grädda dem i 225g i 10-15min i mitten av ugnen.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | ||||||
|