Direktlänk till inlägg 2 januari 2011
1 dl vetesurdegsgrund men jag hade bara rågsurdegsgrund så jag tog den.
3 dl vatten
3 dl vetemjöl special
3 dl grahamsmjöl
1tsk salt
10g färsk jäst
(detta räcker till ett stort bröd)
Gör så här: Blanda mjöl och vatten, låt stå i 20-30min övertäckt med plast. Lös den färska jästen i lite vatten, rör om tills alla ingrediernser har blandat sig. Täck med plast och låt vila i ca 30 minuter. Låt degen vila i 1 timme. Spänn degen genom att vända runt den i bunken. Degen är lös så det går inte att vika den. Upprepa 2 ggr med 1 timmes mellanrum. Efter sista vikningen låt degen jäsa 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader med en gryta (2 1/2 liter) på ett galler strax nedanför mitten. Ta ut den heta grytan ur ugnen, lyft av locket och häll sedan i degen. Lägg på locket och sätt in grytan i ugnen. Lyfta av locket efter 15 minuter, låt sedan grytan stå ytterligare 25-30 minuter i ugnen. Ta ut grytan och vänd ut brödet. Låt svalna på ett galler.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|