Alla inlägg under juli 2010

Av Margareta Martimo Johansson - 16 juli 2010 15:49

  Första pajen som är klar, röda och gröna linser, korossade tomater, broccol, majs, vitlök och ost.

Den andra som är i ugnen just nu, skinka, broccoli, majs, ost och äggstanning.

Riktigt gott och enkelt!

Jag är så otroligt glad för jag har kommit in på dietistprogrammet så nu är jag inte kursare längre. Weeeiiii...... jag är så glad så jag tror jag kan göra bakåtvolter.

 

Av Margareta Martimo Johansson - 15 juli 2010 20:57

Ikväll så var vi ute på sista ridturen i stan för imorgon flyttar Andy, tänk att hon hinner bli Vännäsbo innan oss.

 

 

 


 

Ibland kan man undra om on är hund eller häst men pinnar älskar hon att leka med. Denna var tydligen en favorit, ni ser ju att hon inte vart så nöjd när jag försökte ta den från henne. Hon är bara för go tanten min. <3

 

 

Drick rätt före, under och efter träning så presterar du bäst.
Vätska har en stor betydelse för prestationen och för alla andra funktioner i kroppen. Varje dag bör vi inta 2-3l vätska via mat och dryck. Det är viktigt att komma ihåg att maten vi äter innehåller vätska, ex en portion havregrynsgröt innehåller ca 2dl vatten.

Varför behöver vi inta vätska? Vätska behövs för: Transport, blod, syre, näringsämnen, hormoner mm transporteras till kroppens vävnader samt överskottsprodukter från celler till njurar och levern. Det fungerar som stötdämpare i t.ex ryggraden och hjärnan samt som smörjmedel i leder och vävnader. Vätska deltar i de flesta av kroppens funktioner samt att den reglerar kroppstemperaturen, man svettas vid överhettning.

60-70% av kroppsvikten utgörs av vätska.

Det är viktigt att dricka ordentligt före så att man har fyllda vätskelager, har man fyllt på dåligt innan så kan man inte
”dricka upp” sig under träningen.  Hur mycket man behöver drick under träningen är helt beroende på vad man tränar och hur länge samt temperaturen där träningen sker. Tänk på att inte dricka för mycket åt gången, det är lätt hänt att man slukar i sig vatten och sedan får en tung och obehaglig känsla i magen. Tränar man kortare pass så räcker det är dricka vatten men tärnar man hårda, långa eller flera pass/dag kan en sportdryck passa bättre. Fortsätt drick efter träningen så du fyller upp dina vätskelager. Har man en låg vätskenivå så kommer återhämtningen att försämras.

Glöm därför inte vattenflaskan hemma nu i sommar när ni är ute och springer!!!!

Vi åkte ut i måndags för att jobba några timmar i huset men kom tillbaka sent igår. Det var så otroligt skönt att få vakna upp där på tisdags mrgon och veta att det bara är att stiga upp, göra sig en kaffe och börja måla och slippa rodda ihop allt i stan för att sedan packa sig iväg och köra ut, även om det inte är så långt från stan så är det fortfarande drygt att köra.

Måndagen bestod utav mycket grundarbete, spackel, väggväv sattes upp, det grundmålades mm. Igår, tisdag så kändes det som att vi fick så otroligt mycket gjort, tak målades i sovrummet, skivor sattes upp i köket och väggarna spacklades där, datarummet fick väggväv och grundmålades samt att taket kvistoljades in. Vi lyfte ur köket som stått i finkan sen vi köpte det och drog in finkan till stan för till helgen blir Andy Vännäsbo. Tyvärr blev det inte så mycket bilder men då vet man att man jobbat hårt.


Sovrummet innan

 

Anna-Maria och Lucia hjälpte till att sätta upp väggväven, ett stort tack till dem för hjälpen!

 

Det blev kanon bra. Väggen som inte har väv av röd tidigare och den ska tapeseras mendan de med väv ska målas om någon undrar varför en vägg saknar väv.

 

Garderoberna målades ett varv.

 

Väggväv på väg upp i datarummet.

 


Mycket bra resultat.

 

Skivor sattes upp i köket för att vi lättare ska få upp skåpen.

 

Underbart glada mamma som underhåller oss med skratt, sång och ja nästan tom dans. Världens goaste! <3

 

Efter att kontraktet var påskrivet och klart fick vi ny energi och kickade igång på riktigt. Det känns så skönt att det äntligen är vårat och vi kan göra vad vi vill med det.


Köket innan....

 

...Simon gick lös på det

 

Härligt gammalt kakel, synd att det var trasigt i hörnen annars hade det kanske fått vara kvar

 


Köket är borta så väggen fick sig också en omgång

 


Öppet och härligt

 


Jag gav mig på den lilla toaletten vid garaget, rev bort den gamla tapeten och spacklade, detta är mitt lilla "projekt", inte prio ett som måste vara färdigt men så roligt så det killar i fingrarna. Det kommer att bli så fint, vänta bara.

 




 



Simon och co hade "killar kan kväll" på lördagen så jag och mamma sov första natten i vårat hus. Det blev kvällsmys med brasa, te och en lättläst chick lit bok så huvudet fick lite annat att tänka på.

 


Av Margareta Martimo Johansson - 10 juli 2010 08:33

Wisdom becomes knowledge when it becomes ypur personal experience.

Av Margareta Martimo Johansson - 9 juli 2010 20:50

Äntligen så har vi varit till banken och fått klart allt så nu är vi ägare av Rönnvägen 12, nu ska det firas. Skål!!

 


Ovido - Quiz & Flashcards