Alla inlägg under juli 2010

Av Margareta Martimo Johansson - 23 juli 2010 12:48

... slipa spackel i sovrummet så sista väggen kan tapetseras, gallra morötterna, åka in till Vännäs och handla, ut till Andy Pandy och sist men inte minst korka upp vinet (som jag måste komma ihåg att köpa i Vännäs) och slänga sig i soffan med någon bra film. Hinner jag slänga in en löprunda så blir det en kanon dag. Ha en härlig fredag allihopa.

...jag bakade sockerkaka men nu står det en god tigerhäst i köket.

  


  


  


Om ni vart sugna på att baka, här har ni receptet.

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 ½ tsk bakpulver

50 g margarin eller smör

1 ½ dl mjölk

3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175°C. Smörj formen och ströa den. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Smält smöret och tillsätt mjölken, det får gärna vara lite varm, rör ner det i ägg/socker smeten. Tillsätt vaniljsocker,mjöl och bakpulver, vispa ihop. Jag hälde i lite mer än hälften av smeten i formen sedan tillsatte jag lite (2tsk) kakao i resterande smet för att få en tigerkaka eller som de var för mig en tigerhäst.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 35-45 minuter.


Av Margareta Martimo Johansson - 22 juli 2010 10:52

Jag bara älskar intervallträning, det är det bästa sättet att snabbt förbättra konditionen. Hjärtat och lungorna får sig ett ordentligt träningspass. Igår kväll skulle jag bara ut och springa lillrundan på ca 3km, då är intervaller suveräna att köra. Jag värmer upp och sedan kör jag 6-10 intervaller med ett högt tempo under 30sek och lugnare i 1 min osv. Så gott folk ut och spring/cykla/simma/rid intervaller!!!


     

Detta har hänt i huset....

Nicke och Simon la golvet i köket. Super bra jobbat!


   


Den minsta av alla medhjälpare

    


Golvet är lagt i datarummet


Färdigt (listerna kommer upp ikväll)


Golvet är påbörjat i sovrummet, blir färdigt idag.


Potatisen och grönsakerna växer så det knakar.


De underbara jordgubbarna. Bästa starten på morgonen är att gå ut och plocka sig några till frukost, mmmmm ljuvligt.

                

Av Margareta Martimo Johansson - 21 juli 2010 11:29

...en människa äter mellan 50-60 ton mat under sin livstid? Det är ca fem-sex järnvägsvagnar.

  

Av Margareta Martimo Johansson - 20 juli 2010 16:37

Margareta/ Margaretha är ett gammalt namn med grekiskt eller latinskt ursprung som använts i Sverige sedan 1100-talet. Flera svenska drottningar och prinsessor har haft namnet. Namnet är bildat från ett persiskt ord som betyder "pärla".

Margareta är ett av de fem vanligaste namnet bland svenska kvinnor. 1950 var det det allra vanligaste, vilket innebär att dagens flickor mest får namnet som andranamn.

Av Margareta Martimo Johansson - 20 juli 2010 16:24

Dagens ros går till Familjen Ek som har hjälpt oss ute i huset. Tacka gode gud för att dom kom och sparkade lite liv i oss. Nicke och Simon slet hela kvällen och halva natten men nu ligger det ett snyggt golv i köket. Bilder kommer senare.


  

Av Margareta Martimo Johansson - 19 juli 2010 12:39

Här kommer en snabb uppdatering om vad som händer ute i huset.Familjen Ek har anlänt och har tagit över våran gräsmatta. Det är så roligt att ha släkten hemma hos oss och lill tjejen är ju bara för charmig. <3


Datarummet på G.....

 


Nästan färdigt, saknas bara lite lister.

    

Taket i kök och hall har målats ett varv.

 


Planeringsmöte

 

Andy har flyttat från stan uta till Diana och hennes hästar. Det funkar kanon fint. Andy är stolt dagmamma åt två småisar :)

 

Ovido - Quiz & Flashcards