Alla inlägg under juni 2011

Av Margareta Martimo Johansson - 19 juni 2011 11:57

Smarrigare marrängdröm än så här får man leta länge efter.

 

Maränger

3 äggvitor

2dl socker

½ kryddmått ättiksprit


Gör så här: Vispa ihop äggvitorna, 1dl socker och ättikspriten med en elvisp till ett hårt skum. Rör försiktigt ner den sista dl socker. Klicka ut på en ugnsplåt, gör en liten grop i marängen. Grädda i mitten av ugnen i 100grader i ca 60min eller tills marängerna släpper från bakplåtspappret.

Servera med grädde, jordgubbar och banan. Man kan ju självklart ta andra frukter eller bär.



Ja det kan man verkligen säga. Idag så blir My 3 veckor, otroligt!! Det där med tid är så konstigt. Känns som att hon alltid har varit här och att jag alltid har varit mamma. Kan inte riktigt komma ihåg hur det var innan fast det bara har gått tre veckor. Jätte konstigt. Men när man är så liten, söt och charmig så är det väl självklart att man glömmer tid och rum. <3

 

Av Margareta Martimo Johansson - 12 juni 2011 21:03

TexMex-pizza

 

Pizzabotten

3½dl vetemjöl

3½dl rågmjöl

3dl vatten

50g jäst

1msk rapaolja

1tsk salt


Fyllning

Köttfärs, smaksatt med tacokrydda

Tomatsås

Majs

Gul lök

Paprika

Tomat

Ost

Oregano


Gör så här: Lös jästen i fingervarmt vatten (37grader), tillsätt olja och salt. arbeta in mjölet så degen blir slät och klibbfri. Låt jäsa i 60min under bakduk. Arbeta degen lägg och låt den jäsa 30min. Kavla ut degen så botten blir tunn och knaprig. Lägg på fyllningen och grädda i 200grader tills osten fått färg.

Inga ord behövs.

 

Av Margareta Martimo Johansson - 12 juni 2011 12:01

I love it. <3 Gissa om det börjar killa i löpnerverna :)

 

Av Margareta Martimo Johansson - 12 juni 2011 11:24

Pastasallad med skinka och nybakat bröd

 

Pastasallad

Kokt pasta

Körsbärstomater

Fetaost

Oliver

Gurka

Soltorkde tomater

Strimlad skinka


Fröisar ca 24st

7dl vatten

5dl vetemjöl special

5dl rågmjöl

4dl havregryn

1dl linfrön

1dl pumpakäronor

1dl sesamfrön

50g jäst

1msk rapsolja

1tsk salt


Gör så här: Lös upp jästen i fingervarmt vatten (37grader), tillsätt rapsolja, salt, linfrön, pumpakäronor och sesamfrön. Arbeta in mjölet tills du fått en slät och nästan helt klibbfri deg. Låt jäsa under bakduk i minst 60min. När degen har jäst tillsätter du havregryn och arbetar in det i degen, låt jäsa ytterligare 60min under bakduk. Arbeta degen lätt och forma små bullar av den. Grädda i nedre delen av ugnen i 200grader i ca 15min. Låt svalna på galler under duk.


Av Margareta Martimo Johansson - 10 juni 2011 19:11

Lax och spenat pasta

 

400g lax

3dl matlagningsgrädde 4%

fryst hackad spenat

salt

peppar


Gör så här: Tina laxen och finfördela den i stekpannan. Stek laxen på medelvärme, tillsätt spenaten. Häll i matlagningsgrädden och salta samt peppra efter smak. Låt koka någon minut. Servera med nykokt pasta.


Av Margareta Martimo Johansson - 8 juni 2011 16:57

Man kan utan att överdriva säga att det är full rulle här. Det mesta har gått i odlingens tecken.


Mys första utflykt gick till Hanskogsplantskola, häck och buskar inhandlades.

   


En häck är på plats så My inte kan springa ut på vägen.

     


Vi har fixat en terassodling, upptill ska det sås morötter och nertill finns det krusbärs- och vinbärsbuskar.



My fick en så fin gul ros av Fredrik, klart att den måste visas på bloggen.

   

Ovido - Quiz & Flashcards