Direktlänk till inlägg 8 april 2011
Snabbt aprikosbröd
8 dl mjöl (jag tog 4dl vetemjöl special och 4dl grahamsmjöl)
5 dl vatten
2 dl havregyrn
2 dl rågkross
1 dl torkade aprikoser
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnonr
2 msk rapsolja
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör så här: Måtta upp vattnet i en skål, tillsätt havregryn, rågkross, linfrön, pumpakärnor, rapsolja och salt. Låt stå och dra i någon minut medan du skär de torkade aprikoserna i mindre bitar, rör sedan ner dem i smeten. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt det i smeten och arbeta ihop en slät, klibbfri deg. Dela degen i hälften och forma runda bröd. Skåra och nagga bröden med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30min i 225grader.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
||||
|