Direktlänk till inlägg 3 april 2011
Grahamsbaguetter
2,5 liter mjöl (jag valde 70% grahamsmjöl och 30% vetemjöl)
7dl vatten
3dl rågkross
2dl surdeg
2msk rapsolja
2 tsk salt
Gör så här: Blanda surdeg, rågkross, olja och vatten, rör om så allt löser sig. Tillsätt salt och mjöl och arbeta degen slät. Låt jäsa under bakduk i ca 4timmar. Vecka en bakduk och mjöla den. Fördela degen i lämpligt stora delar och forma långa baguetter, snurra dem och lägg dem på den mjölade bakduken. Låt jäsa under bakduk i 30min. Skåra baguetterna innan gräddning. Grädda i nedre delen av ugnen i 225grader i ca 30min. (Glöm inte att ta bort bakduken innan du sätter in bröden i ugnen)
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
||||
|