Direktlänk till inlägg 1 april 2011
Spenat- och vitlöksbröd
4 dl havregryn
4 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 dl hackad spenat
2-3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Sesamfrön till topping
Gör så här: Blanda havregryn, spenat, rapsolja och vatten i en skål, låt svälla i 5min. Pressa eller hacka vitlöken fint och rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och rör sedan ner det med havregrynsblandningen. Arbeta degen slät under några minuter. Dela degen i 12 bitar, rulla dem till bollar. Vill man kan man grädda dem som bullar eller sätta ihop dem i en fyrkant och bryt sedan lös en bulle vid matbordet. Toppa med lite sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 30-40minuter. Låt kallna under bakduk. Jätte gott att servera till linssoppa (hitta receptet i tidigare inlägg i bloggen).
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
||||
|