Direktlänk till inlägg 16 februari 2011
Bröd med torkade blåbär, granatäpple och russin
50g färsk jäst
7dl ljummet vatten (37grader)
ca, 2,5 liter mjöl (jag blandade vetemjöl special och grahamsmjöl, mer graham än vetemjöl)
1dl blandning av torkade blåbär, granatäpple och russin
1dl pumpakärnor
2msk rapsolja
1tsk salt
havregryn för dekoration
Gör så här: Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, rör om tills allt lös sig. Tillsätt olja, blåbär, granatäpple, russin, pumpakärnor och salt. Arbeta in mjölet, degen kan vara något mer klibbig om du vill grädda det i formar, det blir mer saftigt och smular mindre. En fastare deg är lättare att arbeta med om du ska göra limpor eller bullar. Låt jäsa under bakduk i ca 60min. Arbeta degen lätt och fördela den i tre smorda formar, strö gärna lite havregryn eller mjöl i formen så får du fina kanter på brödet samt att det fastnar inte lika lätt. Strö lite havregryn på brödet. Låt jäsa utan bakduk i ca 30min. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45min i 220grader, provstick gärna brödet emd en potatissticka så du ser att det är färdigt.
Smorda formar med Deg på jäsning
lite havregryn
Jag passade även på att koka lite sylt medan bröden gräddades, lingon- och havtornssylt.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | |||||||||
|