Direktlänk till inlägg 27 oktober 2010
Karibisk soppa med färsk ingefära
8 Portioner
1 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, krossad
2 tsk curry
3/4 dl långkornigt ris
1 1/2 dl Vatten
3st hönsbuljongtärning
1 dl creme fraiche
2st bBanan
1 1/2 tsk salt
1/2 Krm svartpeppar
2 msk citronsaft
Fräs lök och vitlök i rapsoljan så att löken blir glansig och genomskinlig utan att ta färg. Blanda i curry och låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt ris och rör om så att det blandar ihop sig. Häll på vatten, smula ner buljongtärningar och låt koka under lock 20-25 minuter så att riset blir riktigt mosigt. Häll soppan i matberedare, tillsätt creme fraiche och skalad, skivad banan och kör till en slät massa (funkar med stavmixer också). Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Soppan kan ev spädas med mer buljong till mer tunnflytande konsistens om så önskas. Servera soppan varm eller kall garnerad med persilja och ingefär (om man vill) samt någon god smörgås till.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
31 | |||
|