Senaste inläggen

Av Margareta Martimo Johansson - 6 mars 2011 19:43

Det var ju kanon väder idag så självklart var man tvungen att rycka igång skotern. Lederna var hårda så det blev en massa lek på åkern istället. Bättre än så här blir det inte.


   


Det måste ju synas att det är en tjej som står baki styret på denna Skidoo ;)

  


   


     

Av Margareta Martimo Johansson - 6 mars 2011 14:24

När man börjar baka är det jätte bra att följa recepten för att få ett gott mat- eller fikabröd men med tiden så kan man tillåta sig att börja utforska lite på egen hand. Vad händer om jag tillsätter det här? Hur smakar brödet med det här i? Hur blir jäsningen i denna formen? Man får vara beredd på att ibland misslyckas man total och får en sten hård klump som man måste slänga eller så får man in en fullträff och brödet blir ljuvligt. Enligt mig så är det just de som är det roliga med bakningen. Det ena brödet blir inte det andra sig likt men det kan ju vara bra att stolpa upp lite av det man gjorde ifall man får in den där fullträffen och vill göra brödet igen. Men alla vill faktiskt inte experimentera och det är helt Ok! Man gör som man själv känner, det roliga och goda är ju att man tar sig tid till att baka. Bröd är ju aldrig så gott som när man eller någon annan bakat det själv.


Så här blev resultatet när jag bakade i helgen.

Havrerutor med äpple, morot och linfrön.

  

Ingredienserna är rågsurdeg, morot, äpple, linfrön, rapsolja, salt, vatten, dinkelmjöl, vetemjöl special och havregryn. Lät degen jäsa i 2timmar, bakade sedan ut den i två stora fyrkantiga bröd och lät dem jäsa i 30min. Gräddade sedan dem i 220grader i 40min i nedre delen av ugnen.

Av Margareta Martimo Johansson - 3 mars 2011 07:48

Japp igår lämnade vi vuxendelens sjukdomslära baki oss (förhoppningsvis så klarar jag tentan, är det klart) Idag kickar "Kommunikation i kliniskt arbete" igång, det ska bli jätte skoj med något nytt som skiljer sig från sjukdomsläran som vi tragglat sååååå länge nu.

Har haft en lugn och skön morgon med lite mys surfande och kaffe men nu är det dax att packa in sig i bilen och rulla mot stan. Ha en bra dag alla!!

  

Av Margareta Martimo Johansson - 1 mars 2011 20:17

Nu när solen skiner och lusten att vara utomhus blir större är det dax att damma av den gamla temosen som ligger i bakre delen av skåpet. Den är perfekt att ha med sig på utflykterna. Ladda den med kaffe, te, varm choklad eller varför inte en soppa. Att förvara soppa i termos är en kanon bra ide, du får med dig mat som dessutom är varm och det är ju något som man alltid drömmer om när tårna börjar bli kalla och fingrarna stelnat. Packa några goda smörgåsar i en låda så har du en utmärkt lunch.


Några enkla tips på goda, värmande soppor:

*Vintersoppa (rotfrukter och fisk)

*Tomatsoppa

*Potatis- och purjolökssoppa

*Fransk löksoppa

*Squashsoppa

*Svampsoppa

*Kycklingsoppa

*Skaldjurssoppa

*Spenatsoppa (glöm inte att koka ett ägg)

  

Av Margareta Martimo Johansson - 28 februari 2011 19:33

Nu de kommande veckorna så är det sportlov över hela Sverige. Vissa väljer att åka till fjällen, andra åker på träningsläger, utomlands eller stannar hemma och myser i snödrivan bakom huset. När solen börjar titta fram, det droppar från taket och fåglarna kvittrar ska man självklart passa på att vara utomhus. Vad man gör kvittar egentligen men passa på att ta det lugnt, mys med familjen och få härliga vårstrålar på dig under sportlovsveckan.

      

Här är några enkla men goda mattips som funkar både för stora och små, i skidbacken eller i snödrivan vid husknuten.

*Smoothie med mjölk/youhurt, banan, bär eller annan frukt

*Smörgås med ost, paprika och tomat med ett glas mjölk/en kopp varmchoklad/en kopp kaffe

*Smörgås med ägg och kaviar med ett glas juice 

*Smörgås med ost/leverpastej och paprika med ett glas mjölk/ en kopp varmchoklad/en kopp kaffe

*Smörgås med makrill i tomatsås, ett glad mjölk/ en kopp varmchoklad/en kopp kaffe

*Paj med olika fyllningar, sallad till

*Couscous med tonfisk och grönsaker

*Kyckling/ skink/tonfikssallad med blandade grönsaker och matvete

*Keso med bär eller frukt

*Fruktsallad

*Grönsaksstavar med dipp

*Nötter och en frukt

       

 

     


Av Margareta Martimo Johansson - 28 februari 2011 19:20

Vegetarisk lasange

  


500g krossade tomater

1 förpackning färska lasangeplattor

1 stor morot

1 burk majs

1 gul lök

2 dl matvete

2 dl blandade frysta grönsaker (jag hade broccoli och gröna ärtor)

5 bitar fryst hackad spenat

2 vitlökskylftor

1msk rapsolja

ost

peppar


Gör så här: Koka matvete enligt förpackningen eller gör som jag och koka lite mer dagen innan och spara. Skala och hacka löken, fräs den i olja. Skala och riv moroten. Tillsätt riven morot, majs, spenat och de andra frysta grönsakerna. Häll i de krossade tomaterna. Tillsätt matvete och låt allt koka ihop. Peppra.

Öppna förpackningen med lasangeplattor, dela dem i passande storlek för din ugnsform eller köp färdigdelade. Häll upp varmt vatten i en bunke och lägg plattorna i blöt någon min så de blir mjuka, lägg ej ner alla åt gången utan två och två så de inte klistrar ihop. Varva sedan plattor och fyllningen. Strö ost på toppen och peppra lite. Grädda mitt i ugnen i 220grader tills osten fått färg.

Servera med ett gott bröd.


  


Av Margareta Martimo Johansson - 28 februari 2011 08:53

Så här såg v.8 ut för mig:

Måndag- Cykel 20min + styrketräning överkropp

Tisdag- Löpning 5km

Onsdag Vila

Torsdag- Simning + vattengympa

Fredag- Vila

Lördag- Promenad 2km

Söndag- T-bäcksgympa

Presentation


Att må bra vill vi alla, min blogg handlar om hur man kan göra detta genom bra mat, träning och de där andra små gulkornen som gör livet värt att leva för.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards