Senaste inläggen

Av Margareta Martimo Johansson - 11 februari 2011 15:39

  


Surdegsbullarmed rivna äpplen (ca 12 st)
12 dl mjöl
5 dl vatten
1 dl surdeg
3 dl rivna äpplen
½ dl linfrön
½ dl pumpa kärnor
5 g jäst
1 msk rapsolja
1 tsk salt


Gör så här: Blanda surdeg, jäst, olja och ljummet vatten så allt löser sig. Tillsätt salt, linfrön, pumpakärnor och rivna äpplen. Arbeta in mjölet så degen blir smidig. Låt den jäsa i 60min under bakduk. Arbeta sedan degen lätt, dela in den i 12 delar och forma mindre bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 30min. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 15-20min i 220grader. Låt svalna på galler.

Av Margareta Martimo Johansson - 11 februari 2011 11:59

Idag är planen att dejt Krause men det är inte så kul, boken är stor, tung och klumpig så jag behöver något som kan muntra upp mig, alltså blev det att baka lite äppelmuffins.


  


Äppelmuffins ca 10st

1 ägg

½ dl socker

½ dl mjölk

50g margarin

1½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 rivna äpplen


Gör så här: Blanda ägg och socker luftigt, rör ner margarin, mjölk, bakpulver, vaniljsocker och rivna äpplen. Tillsätt mjölet och rör om. Häll smeten i formarna och grädda i 180 grader i ca 10-15min.


  

Av Margareta Martimo Johansson - 9 februari 2011 22:12

Så här ser goa Knuttemagen ut, vi har kommit till v.24 och den mäter hela 94cm runtom, samma som förra veckan.

  


Av Margareta Martimo Johansson - 9 februari 2011 22:02

Att äta före träning är något som nästan alla har koll på men det är lika vikitgt att fylla på efter. Efter så ska du både få i dig kolhydrater och protein så du fyller lagrena igen och kan bygga muskler.


Detta åt jag igår till lunch efter att jag varit ute och sprungt 5km. Passade på att lägga träningen precis innan lunch så jag skulle slå två flugor i en smäll- lunch och efter träningsmål.

  

Äggröra med frysta grönsaker, bönsalsa, två tomater, en rågbulle med bregott och ett glas lättdryck. Det innehöll ca 800kcal varav 48E% fett, 42E% kolhydrater och 12E% protein.


Ikväll var jag på gympa och efteråt så blev det detta..

  

Surdegs hårtbröd med bregott och keso, ett äpple, vindruvor och ett stort glas mjölk. Det innehöll ca 400kcal, varav 20E% fett, 60E% kolhydrater och 20E% protein.

Av Margareta Martimo Johansson - 9 februari 2011 09:24

När man är gravid så behöver man mer näring men inte så mycket mer energi. Det genomsnittliga dagsbehovet ökar med:
Månad 1-3 en frukt
Månad 4-6 ett ordentligt mellanmål samt en frukt
Månad 7-9 två ordentliga mellanmål samt en frukt


För att undvika att gå upp alltför mycket men samtidigt få i sig tillräckligt med näring är det viktigt att välja bra och näringsrika livsmedel. Ät regelbundet och dra ner på livsmedel som innehåller mycket socker som ger dig tomma kalorier.


Var fysiskt aktiv, minst 30min/dag.


Att man går upp i vikt under graviditeten är ett faktum men man ska inte gå upp för mycket, det mår varken du eller barnet bra av. En lagom viktuppgång minskar risken för graviditetsdiabetes, högt blodtryck samt kan ge en lättare förlossning. Prata med din barnmorska om vad som är en lagom viktuppgång för just dig och kom ihåg att aldrig banta under graviditet.

Av Margareta Martimo Johansson - 8 februari 2011 17:43

Sånt kalas väder idag så jag var bara tvungen att dra på mig löparskorna och ge mig ut.


För er som inte känner till Tväråbäck så ser det ut så här.

  

Helt underbara vägar att springa på, hårt packad snö.



   

Alla löpare har väl långa ben :)


   

Dessa är alltid snälla och kyler ner en med snödamm när man blivit riktigt svettig.


     

Det blir inte bättre än så här


  

Ett måste för alla som springer på vintern.   

Av Margareta Martimo Johansson - 8 februari 2011 09:06

Igår (måndag) så hade vi bakning av glutenfritt bröd på schemat och så här såg det ut när de släppt oss fria i köket.


Jennifer demostrerar att kastrull det är helt överskattat.

  


Nina visar stolt upp sin skål med mjöl.

  


Det är bara att grabba ett fast tag om vispen och köra, lingonbullar på G.

  


Helena skulle även kunna extraknäcka som jonglör.

   


Jag och Jennifer bakade lingonbullar och fillimpa. Här ses degen till lingonbullarna.

  


Dax att börja göra små runda bullar.

   


Rulla, rulla, rulla....

     


...vem ska bullen smaka?

   


Ni kan ju gissa vem som hade mest mjöl på förklädet :)

    

Av Margareta Martimo Johansson - 6 februari 2011 18:35

Så här såg v.5 ut för mig:

Måndag- Promenad 3km

Tisdag- Löpning 3km

Onsdag- T-bäcksgympa

Torsdag- Vila

Fredag- Vila

Lördag- Vila

Söndag- T-bäcksgympa (mitt pass)

Presentation


Att må bra vill vi alla, min blogg handlar om hur man kan göra detta genom bra mat, träning och de där andra små gulkornen som gör livet värt att leva för.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards