Direktlänk till inlägg 17 maj 2011
Maggans goda knäckebröd
4dl vetemjöl + någon dl extra till utbak
3,5dl vatten
2,5dl frömix (sesamfrön, pumpakärnor och linfrön)
2dl rågmjöl
1dl havregryn
25g jäst
2tsk salt
Gör så här: Smula sönder jästen och tillsätt vatten (37grader), rör om så det löser sig. Tillsätt havregryn, frömix och salt. Arbeta in mjölet tills degen är fast men fortfarande lite klibbig. Låt jäsa under bakduk i ca 30min. Arbeta sedan in mer mjöl så degen blir slät och klibbfri. Dela upp degen i mindre delar och kavla ut bröden så tunna som du kan, gärna 2-3mm. Om man vill så kan man använda en kruskavel på slutet för att få en fin yta. Grädda i mitten av ugnen i 250grader i ca 8-10min. Viktigt att du gräddar knäckebröden på en varm plåt, inget bakplåtspapper behövs då bröden är mjölade och därför inte fastnar.
Ja livet rullar på här ute hos oss. Praktiken börjar lita mot sitt slut, bara denna och nästa vecka kvar. Efter det väntar två dagar i skolan, redovisningar av uppgif, surr med klasskompisar och en examensmiddag. Sedan är det klart!! Fasiken vad spän...
Ja fy skäms på mig, har varit väldigt dålig på att uppdatera er om vad som händer här hos oss. För enkelhetens skull gör jag en lista. 1. Uppsaten är färdig. 2. Praktiken har startat och jag stormtrivs. 3. Mysan har hunnit bli 5 månader. 4. H...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|