Senaste inläggen

Av Margareta Martimo Johansson - 25 januari 2011 21:26

Skalet är absolut inte skräp som ska slängas, det innehåller massa hälsosamma ämnen som är bra för oss. Det som är viktigt att tänka på är att rengöra frukten/grönsaken så man inte får i sig onödiga mängder bekämpningsmedel. Ett mycket bra val man kan göra är att välja ekologiskt odlade frukter och grönsaker för att slippa bekämpningsmedel. Bekämpningsmedel går inte bort med bara vatten utan ett tips är att blanda lite ättika i vattnet och sedan skrubba frukten/grönsaken.

Kan man äta skalet på alla frukter och grönsaker? Smaken är som baken så det som vissa inte tycker om gillas hos andra.

Apelsinskal kanske inte det första man tänker på som ätligt men det fungerar mycket bra om du river det och har det i dressingar eller i bakningen. Använd det även när du gör marmelad eller ha lite grann i din smoothie.

Kiwins hårigaskal stör inte alla men tillhör du dem som inte gillar det kan man testa att skära kiwin i tunna skivor med skalet på så man inte får stora skalbitar i munnen. De kan med fördel blandas med andra frukter i en fruktsallad.

Ananasens skal är inte ätbart men släng inte stocken i mitten utan skär den i bitar så man får lite stock i varje tugga.

Potatis äter många med skal på medan den är färsk men vinterpotatisen får ofta ett tjockare skal. Gör man ugnsbakadepotatisar eller klyftor så kan man gärna låta skalet vara kvar.

    

Av Margareta Martimo Johansson - 24 januari 2011 21:08

Idag hade jag tid för ett nytt ultraljud, Annica gjorde mig sällskap och tillhör nu denna exklusiva skara som fått se underbara Knutten i verkligheten. Idag var h*n lugnare så vi fick titta rikitgt noga på h*n. Allt såg bara bra ut så det känns jätte bra. H*n har hunnit bli hela 15,4cm lång. Mätte runt magen imorse och jag är redan uppe i 93cm så det är inte konstigt att det börjar bli problematiskt att sätta på sig skorna stående.


3D bild på underbar Knutten som vinkar till er alla.

  <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Av Margareta Martimo Johansson - 24 januari 2011 20:57

Så här såg v.3 ut för mig:

Måndag- Vila

Tisdag- Vila

Onsdag- T-bäcksgympa (mitt pass)

Torsdag- Vila

Fredag-  Vila

Lördag- Löpning 4km

Söndag- T-bäcksgympa (kondition+styrka)

Av Margareta Martimo Johansson - 22 januari 2011 20:13

Det finns nog inget enklare och snabbare än linssoppa. Under tiden du lagar soppan hinner du inte ens ringa efter en pizza och få den hemlevererad så fort går det.


Linssoppa

 


Röda linser

Krossade tomater

Grönsaksbuljong

Red curry paste

Frys hackad spenat

Majs

Gröna ärtor

Vatten


  


Gör så här:  Häll några 4dl vatten i en kastrull, lägg i grönsaksbuljongen och klicka i red curry pasten, rör tills det löst sig. Tillsätt krossade tomater, spenat, gröna ärtor och majs, låt koka upp. Färdig kokta röda linser är kanon bra att ha i skåpet, öppna förpackningen och häll det i en sil. Spola under kallt vatten och häll i dem i soppan. Låt koka upp så linserna blir varma. Servera med ett glas mjölk och en god smörgås med pålägg.


Enklare och snabbare än så här blir det inte!!

Av Margareta Martimo Johansson - 22 januari 2011 19:08

En god kopp kaffe och en smarrig kolakaka till, så lite kan göra en så glad.

  


Kolakakor ca 30st

100g smör eller margarin

1dl socker

2½dl vetemjöl

1msk vaniljsocker

1msk ljus sirap

1 tsk bakpulver


Gör så här: Blanda rumstempererat smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det sedan i smör/socker röran samt sirapen. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre delar och rulla ut dem till långa längder (lika långa som plåten). Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under, platta till dem lite. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10-12min. Skär i mindre bitar, ca 2cm medan de fortfarande är varma. 

Av Margareta Martimo Johansson - 21 januari 2011 16:07

Idag var jag till barnmorskan och skulle bl.a få lyssna på Knuttens hjärtljud men den lilla rackaren sparkade så fort apparaten kom i närheten. Det lät som ordentliga karatesparkar så det finns en möjlighet att vi har en världsmästare i kickboxning där inne, snabb som sjutton var h*n på att flytta sig också. Det var väl jätte roligt att få slingra sig runt och sparka mot den stora saken som kom emot h*n. Jag fick nöja mig med att lyssna på ljudet från navelsträngen och allt lät bra enligt barnmorskan så då kan man andas ut lite. Jag blir så nervös dagen/kvällen innan jag ska träffa någon, massa tankar rinner genom huvudet. Tänka om det inte är som det ska? Ska det verkligen kännas så här? Varför putar det ut där? Varför känner inte jag så när alla andra gör det? osv, osv, osv..... Känslan efteråt, när jag fått höra att allt är/låter som det ska, gör att jag nästan kan flyga.

Underbara, busiga Knutten kommer nog att se till att både jag och Simon får springa benen av oss när h*n kommer till världen.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Av Margareta Martimo Johansson - 20 januari 2011 21:03

Så här såg jag och magen ut i onsdags precis innan det var gympadax. Nu har vi kommit till v.21 och magen växer så det knakar.

  


  


  

Av Margareta Martimo Johansson - 19 januari 2011 18:18

Ratatouille med kyckling


Ratatouille ca 4 personer

1 zucchini

2 paprikor

3 tomater

3 morötter

2 gullök

2 vitlökskylftor

1dl rödvin

salt

peppar

oregano

basilika


Gör så här: Plocka fram alla grönsaker och rotsaker du ska använda. Man kan variera, aubergine är jätte gott att ha i. Tyvärr såg de så tråkiga ut på affären när jag var och handlade så jag stod över. (Jag minskade lite på receptet som ni ser)


Skär i lagom stora bitar.


Blötlägg lergrytan i minst 10min i kallt vatten innan du lägger i alla bitar i den, tillsätt rödvin och kryddor. Krydda efter smak och tycke. Tillaga i ugnen i 220grader i ca 50min.


Ta ut ur ugnen, servera gärna med kyckling och bröd men det går utmärkt att skippa kycklingen eller byta ut den mot något annat. Ett glas rödvin till maten är som pricken över i:et.

              

Presentation


Att må bra vill vi alla, min blogg handlar om hur man kan göra detta genom bra mat, träning och de där andra små gulkornen som gör livet värt att leva för.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards