Senaste inläggen

Av Margareta Martimo Johansson - 14 november 2010 13:18

Grattis på farsdag <3

"I minnet du lever, du finns alltid kvar. I minnet vi ser dig, precis som du var"

 

Av Margareta Martimo Johansson - 12 november 2010 14:32

Curryfisk med potstis


4 portioner

400g färsk eller fryst torskflie

1 tsk salt

1 msk rapsolja

1 tsk curry (jag tog mer men då ÄLSKAR jag curry)

1 msk vetemjöl

½ dl vatten

2 dl Lätt creme fraiche

lite hackad persilja

kokt potatis, ris eller bulgur.


Skär fisken i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp rapsoljan och fräs curryn i någon minut. Tillsätt mjöl, rör om och häll i vattnet och creme fraichen. Lägg i fisken. Sjud på svag värme 5-10min beroende på hur tinad fisken är. Strö gärna över hackad persilja så slutet och ät med potatis, ris eller bulgur.

Av Margareta Martimo Johansson - 11 november 2010 16:44

Den lilla starka gröna frukten som kan få en maträtt till helt nya nivåer. Vissa gillar den medan andra klarar sig bra utan den. Jalapeño är en variant av spanskpeppar och har fått sitt namn från staden Xalapa i Veracruz, Mexico. Det går att köpa Jalapeño färsk, konserverad eller i torkad form. Kanske är det salsasåser man tänker på i första hand eller salladsbarer när Jalapeño kommer på tal.
Den omogna frukten är till en början grön för att sedan övergå till röd iochmed att den mognar. Styrkan ligger på mellan 2,500 och 10,000 scoville-enheter.

                                       

Av Margareta Martimo Johansson - 11 november 2010 16:16

Fasiken så härligt, men nu är ju skoterbegäret så stort så man nästan ligger i fosterställning och skakar på golvet. Det var verkligen en adrenalinkick som fick mig att skaka som ett asplöv. Vad finns det inte att älska med vintern?? Skotern som ryter när du drar iväg, de fina vita kalla flingorna mot ansiktet, lukten av tvåtakt, adrenalinet som pumpar i kroppen, skrattande vänner som delar ditt intresse och slutligen att komma in i värmen efter en hård, lång men rolig skotertur.


De blev att rasta gammelskotrarna. Gu vad jag kommer att sakna Pärlan är hon blir såld.

 


 

Av Margareta Martimo Johansson - 10 november 2010 09:31

Vi blir alla inspirerade av olika saker men frågar man olika personer om vad deras inspirationskälla är så är det ofta en person som de hyser stor respekt för och som har haft inflytande i deras liv. Samma gäller för mig. Förra veckan hade jag tur att få vara och lyssna på en föreläsning med Kurt Bergh, en av mina stora inspirationskällor. Jag har inte träffat många personer som han, så kunnig men så otroligt godhjärtad och nere på jorden. Varje ord som han säger försöker jag lägga på minnet för att sedan lyckas få ihop mitt eget pussel om vad som är "rätt och fel" inom det gigantiska området nutrition och träning.


Får ni någongång möjlighet att gå och lyssna på denna man så GÖR DET!!!!


Tänk att få vara en liten fluga på hans axel....

Av Margareta Martimo Johansson - 8 november 2010 17:35

Så här såg v.44 ut för mig. För mycket plugg, förskylning och trötthet resulterar i för mycket vila. Nya tag v.45

Måndag- Vila

Tisdag-Promenad 3km + styrka ala Maggan style

Onsdag-Vila

Torsdag- Vila

Fredag-Vila

Lördag- Träning ala Maggan style

Söndag- Vila

Av Margareta Martimo Johansson - 8 november 2010 17:25

Ja man kan ju tro att det är så illa när man ser folk köra bil. Vad är det med bilister och fartkameror??? Så fort en kamera dyker upp så lättar man på gasen och puttrar förbi i 80 (i bästa fall) trots att det är 90väg. Ahhhhhhh...... Har du tur att hitta av en låda med kamera i så fotar den först dig när du kör för snabbt, INTE om du håller hastigheten. Jag önskar att det bara vore ibland man hamnar efter en sådan här nöt men nej det är i princip dagligen. Kör jag efter samma bil varje dag eller finns det fler nötter?? Nästa gång kommer jag att slå på helljusen, tuta och visa finger. Om någon galning hamnar baki er och beter sig så, så är det JAG!!! Gör då mig en tjänst, tyck ner höger pedalen, visa finger tillbaka om du vill men för guds skull GASA!!!!!

                                    

Av Margareta Martimo Johansson - 3 november 2010 16:00

Den färgglada kalla pinnen är egentligen bara fryst smaksatt vatten men det är inte så försäljarna marknadsför isglassen. Vad är det då för skillnad mellan isglass, saftis och sorbet? Isglass är fryst smaksatt vatten. Saftis ska innehålla frukt eller bär, minst 10 % om den innehåller citrusfrukter eller minst 15 % av annan frukt. Sorbet är gjord på fryst pure av frukt eller bär tillsammans med en sockerlag, ibland kan äggvita ingå. Den fryses in under omrörning så den inte ska bli lika kompakt som isglass.

Isglassen kan kännas nyttigare än vanlig glass men låt dig inte luras, sockerinnehållet är väldigt högt. Bra alternativ till isglass är att frysa in skivad frukt och bär ex apelsin, mandarin, melon eller hallon.

                                   

Presentation


Att må bra vill vi alla, min blogg handlar om hur man kan göra detta genom bra mat, träning och de där andra små gulkornen som gör livet värt att leva för.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards